Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte! We nemen je mee in actuele trends en interessante onderwerpen via onze nieuwsbrief, artikels, podcasts en onze Poolstok communities.

Overzicht nieuws

Effectief leiderschap: per­soon­lijk­heid telt

Op de Poolstok Odyssee van 29 februari 2024 gaf David Ducheyne een inspirerende workshop over de essentie van effectief leiderschap. In zijn sessie deelde hij cruciale inzichten en strategieën om leiderschap naar een hoger niveau te tillen. Benieuwd naar de key takeaways? Klik verder om meer te lezen en bekijk de volledige PowerPointpresentatie.

3 min. leestijd
11 juni 2024

Poolstok werkt - mei 2024

Poolstoks nieuwsbrief van mei met o.a. het jaarverslag 2023, de presentatie van Vincent over bijzondere AI-evoluties, een must-read over absenteïsme, een webinar over leiderschap, een bevraging over uitzendarbeid en een nieuwe teamstructuur voor het Poolstokteam.

6 min. leestijd
4 juni 2024

Voorkomen is beter dan genezen: absenteïsme aanpakken

Elke organisatie krijgt met absenteïsme te maken. Een teamlid valt (onverwacht) uit, collega's moeten het werk overnemen. De oorzaken zijn erg divers en de ware reden van uitval is soms niet gekend. In opdracht van Poolstok ging The VIGOR Unit op zoek naar de stem van de wetenschap over dit thema.

2 min. leestijd
30 mei 2024

Afscheid van een verplicht out­pla­ce­men­taan­bod bij medische overmacht. Wat komt er in de plaats?

Sinds 1 april 2024 ben je als werkgever niet meer verplicht om een outplacementtraject aan te bieden na het beëindigen van een arbeidsovereenkomst door medische overmacht. Wél heb je meldplicht bij het RIZIV en komt er een werkgeversbijdrage van 1800 euro aan het TNW-fonds.

2 min. leestijd
18 april 2024

Poolhoogte, vinger aan de pols van jouw HR

Gisteren lanceerde Poolstok samen met VVSG het HR Kompas. Een krachtige bron van HR-expertise om lokale en provinciale besturen te ondersteunen bij hun personeelsbeleid. Ook Poolhoogte, een gratis HR-scan die je kan inzetten voor jouw organisatie staat live!

2 min. leestijd
29 maart 2024

Rond de wereld in één (schrikkel)dag: Poolstoks Odyssee in beeld

Een bonusdag. Een schrikkeljaar. Een onvergetelijke reis om de P&O-wereld met ons netwerk van klanten, private partners en stakeholders.
We blikken dankzij de mooie foto's van fotografe Anna Nelissen terug op een boeiend event.

2 min. leestijd
5 maart 2024
Laad meer