Ga verder naar de inhoud

(On)geleid leiderschap

Poolstok community - 20 juni 2024

2 min. leestijd
27 juni 2024

Een leidinggevende probeert mensen in beweging te krijgen. Probeert mensen te steunen en sturen bij taken en moet een focus houden op vandaag (operationeel werk) en de toekomst (de organisatie van morgen). Dit gegeven maakt dat leidinggevenden vandaag voor een moeilijke opdracht staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat leiderschapsontwikkeling nog steeds hoog scoort in bevragingen over hr, zoals de hr-barometer van Vlerick waarin hr-managers en CEO's aangeven te willen investeren in leiderschapsontwikkeling.

Dat is wellicht logisch. Leiderschap is een continu proces en iedere dag staan er nieuwe leidinggevenden in de startblokken.

Afgelopen donderdag, 20 juni, schoven we digitaal aan bij David Ducheyne (HRPro.be & Otolith), Tine Vervisch (Algemeen Directeur lokaal bestuur Schilde) en Isabelle Declercq. David bracht ons met zijn keynote meer inzicht in effectief leiderschap, wat de betekenis van leiderschapsstijlen zijn en hoe je kan werken aan leiderschap in je organisatie. Daarna volgde een boeiend panelgesprek over leiderschapsontwikkeling en de uitdagingen hiervan bij een lokaal bestuur.

Herbekijk de webinar hieronder:

Meer weten over leiderschap?

Wil je je verder verdiepen in leiderschapsontwikkeling? David besprak enkele interessante onderwerpen zoals de kwaliteit van de relatie tussen de leidinggevende en de medewerker en de effectiviteit van leiderschapsstijlen. Deze thema's worden uitgebreid toegelicht in een wetenschappelijke review over leiderschapsontwikkeling, samengesteld door onze private partner The VIGOR Unit.

Wil je graag actie ondernemen? Dan vind je op HR Kompas waardevolle informatie om zelf aan de slag te gaan met leiderschap in je organisatie.