Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte! We nemen je mee in actuele trends en interessante onderwerpen via onze nieuwsbrief, artikels, podcasts en onze Poolstok communities.

Overzicht nieuws

Poolstok werkt - oktober 2023

Elke maand sturen we een nieuwsbrief naar onze vennoten en houden we hen op de hoogte van recent nieuws, informatie en updates over Poolstok en onze private partners. Lees hier al het Poolstok nieuws van oktober 2023.

2 min. leestijd
24 oktober 2023

HR-manager Maxime kroop in zijn pen voor Science for Work

Kan de wetenschap ons ook iets bijbrengen over de rol van humor in de werkomgeving en op welke manier humor impact heeft op werkrelaties?

2 min. leestijd
24 oktober 2023

Poolstok werkt - september 2023

Elke maand sturen we een nieuwsbrief naar onze vennoten en houden we hen op de hoogte van recent nieuws, informatie en updates over Poolstok en onze private partners. Lees hier al het Poolstok nieuws van september 2023.

2 min. leestijd
21 september 2023

Project taxonomie: or­ga­ni­sa­tie­ont­wik­ke­ling in kaart gebracht

In 2022 mochten we samen met onze partners 379 organisatieontwikkelings-opdrachten opstarten. Organisatieontwikkeling is echter een brede discipline met verschillende domeinen. Omdat geen enkele opdracht gelijk is en de probleemstelling vaak complex is, vinden we het belangrijk om iedere vraag goed te begrijpen.

2 min. leestijd
20 september 2023

Niemand is perfect, ook je baas niet

In tijden van verandering is er veel nood aan opleidingstrajecten voor leidinggevenden. Maar wist je dat een succesvol leiderschapstraject begint met een krachtig voortraject? Ook hierbij kan Poolstok je helpen.

2 min. leestijd
12 september 2023

Groter, sterker, beter? Samen voor meer gewicht in de schaal.

Het bestuurlijk landschap is al langer in beweging. We zien verschillende besturen en organisaties stappen zetten naar intensere samenwerkingen. Denk maar aan de vrijwillige fusietrajecten tussen lokale besturen en de schaalvergroting bij eerstelijnszones, woonmaatschappijen, hulpverleningszones. Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere overheden rond deze thema's? Herbekijk onze Poolstok community.

2 min. leestijd
20 juni 2023
Laad meer

PoolstokBuzz

Volg PoolstokBuzz voor je dagelijkse, kwalitatieve selectie P&O-content. Laat je inspireren door artikels die P&O-professionals met interesse volgen.

PoolstokBuzz wordt samengesteld aan de hand van de trending artikels, discussies en andere bijdragen van science-based opiniemakers op Twitter.

Development Centers, een glazen bol? - #ZigZagHR

Tegenwoordig bieden heel wat HR-dienstverleners development centers aan. Is een medewerker klaar om een managementrol op te nemen? Welke andere functi...

Niet werkervaring en diploma maar competenties en attitude bepalend bij aanwerving

Wie nog geen job heeft, wordt beduidend minder vaak uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan wie al ergens aan de slag is. Werkzoekenden krijgen o...