Ga verder naar de inhoud

Het belang van een HR-strategie?

Een HR-strategie is niet enkel een instrument om personeelskwesties op te lossen, maar een fundamentele component in het realiseren van bedrijfsdoelstellingen. Strategisch HR-beleid faciliteert een proactieve benadering voor organisaties, biedt een structuur om toekomstige uitdagingen effectief aan te pakken en ontwikkelt een werkomgeving die zowel de organisatie als haar medewerkers ten goede komt. Een sterk en strategisch HR-beleid bepaalt mee het succes van je organisatie. Helaas bestaat er geen pasklaar model dat in elke organisatie kan toegepast worden. Maatwerk waarbij de organisatiedoelstellingen leidend zijn voor het uitwerken van een HR-beleid, is de sleutel.

Definitie van de wetenschap

Strategisch HR-beleid verwijst naar het ontwikkelen van een langetermijnvisie op HR en een horizontale en verticale integratie van HR-praktijken. Verticale integratie wijst op het aligneren van de HR-praktijken met andere niet-HR praktijken in de organisatie (marketing, communicatie, bedrijfsvoering, …). Het doel van horizontale integratie is dat de verschillende HR-praktijken niet meer afzonderlijk van elkaar functioneren, maar elkaar versterken of minstens onderling consistent zijn.

COMING SOON: Poolhoogte

  • Neem Poolhoogte van je HR-beleid en doe de scan!

    Poolhoogte is ontworpen om inzicht te verkrijgen in de huidige stand van zaken van ver­schil­len­de HR-thema’s binnen jouw organisatie. Je scoort, samen met andere collega’s, de 23 meest prominente HR-thema’s voor jouw organisatie op prioriteit en maturiteit. Resultaten kunnen op groeps- en or­ga­ni­sa­tie­ni­veau bekeken worden, afhankelijk van de betrokken res­pon­den­ten. Verwacht geen hapklare antwoorden, maar wel richting aan je denken. Poolstok biedt Poolhoogte aan als gratis instrument.

  • Wat mag je verwachten van Poolhoogte:

    1. Inzicht in welke HR-praktijken goed ontwikkeld zijn in de organisatie en welke verbetering vragen.
    2. Begrip over welke HR-thema’s onenigheid bestaat in de organisatie.
    3. Start voor het gesprek om jouw HR-beleid strategisch in te vullen.

De juiste strateeg voor jouw uitdaging

Poolstok heeft partners met experten binnen de diverse HR- en organisatiedisciplines. We gaan op zoek naar de juiste expert of combinatie van experten, afhankelijk van jouw concrete uitdaging en doelstelling. Ook het academisch netwerk van Poolstok kan ondersteunend werken. Klaar om de strategische impact van je HR-beleid te vergroten? Wij begeleiden je stap voor stap naar succes.

HR-beslissingen met impact

Geen pasklaar model voor jouw HR-strategie, maar er zijn wel methodieken om de impact van HR te versterken in je organisatie. Binnen Poolstok laten we ons bijvoorbeeld inspireren door het Human Capital Bridge model van J.W. Boudreau.

Coming soon: Taxonomie HR.

Samen bekijken hoe we uw organisatie hoger kunnen doen springen?

Als je ons al bij voornaam kent is het makkelijk om ons te mailen via voornaam@poolstok.be. Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de accountmanagers en de regio waarbinnen ze actief zijn. 

Ken je ons (nog) niet? Stuur gerust een mail naar info@poolstok.be en we leren je graag kennen.