Ga verder naar de inhoud

Hoe kan HR op de golf van innovatie surfen?

“Duurzame innovatie betekent voor Poolstok niet enkel efficiëntiewinst maar ook effectiviteitswinst”

In HR Deep Dive, de podcast van HRmagazine, geven Jolien Elegheer (Teamcoördinator kwaliteit) en Bernie Caessens (Lead Scientist) een kijk onder de motorkap van onze organisatie. Hoe proberen we bij Poolstok innovatie & bewezen kwaliteit te verenigen?

2 min. leestijd
6 december 2023

Key takeaways

  • Bewezen kwaliteit staat innovatie niet in de weg. We gebruiken bewezen kwaliteit als boei in diepe innovatieve wateren. Om innovatie te implementeren in de organisatie zorgen we eerst voor een robuuste basis. Een gemeenschappelijk werkkader, correcte data, expertise en wetenschappelijke inzichten helpen ons o.a. op weg. Desnoods zetten we eerst een stapje terug. Een mooi voorbeeld hiervan is de taxonomie die we ontwikkelden rond organisatieontwikkeling.
  • Uit een studie van Harvard Business School blijkt dat AI-tools zorgen voor een productiviteitswinst, die winst wordt nog groter als ze worden gebruikt door experten in hun vakgebied.
  • Op dit moment zitten we met een regularisatiekloof, wat betekent dat de technologie de wetgeving heeft ingehaald. Stel steeds kritische vragen rond RPR, ethiek en bias als het over het inzetten van AI gaat bij risicovolle procedures zoals het aanwerven van mensen. Als je over mensen beslissingen neemt, moet je er zeker van zijn dat deze juist zijn.