Jobpunt wordt Poolstok maar voor jou verandert er niets

werken voor de overheid

dat is werken aan je omgeving en aan je toekomst

Werken voor een Vlaamse openbare organisatie of social profitorganisatie, dat is werken aan Vlaanderen. Er is geen betere manier om mee te zorgen voor een goed werkende overheid dan door zelf aan de slag te gaan bij een gemeente, een stad, een provincie, een OCMW, een intercommunale, een politie- of hulpverleningszone, onderwijsinstelling, zorginstelling of een van de vele andere overheidsorganisaties in Vlaanderen.

Stuk voor stuk zijn het boeiende organisaties waar het belang voor de samenleving centraal staat. Zo kan je bijvoorbeeld meewerken aan het milieubeleid of het efficiënter gebruik van de waterwegen in Vlaanderen, aan het cultuuraanbod of zorgbeleid in je gemeente, aan de energietoevoer of de verdeling van het drinkwater, enzovoort. In ieder geval bouw je aan een betere omgeving én aan je eigen toekomst. Kortom: je kiest voor een job die het verschil maakt.

Je krijgt de kans om zelf continu te ontwikkelen en een mooie loopbaan uit te bouwen. Bovendien kan je op verschillende manieren aan de slag. Overheidsorganisaties bieden een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden en je kan erop vertrouwen dat iedereen gelijke kansen krijgt.

hoe stel ik mezelf kandidaat?

In de vacature staat altijd hoe je moet solliciteren en wat de uiterste sollicitatiedatum is. Elke procedure start in principe met een selectie op basis van je cv, maar dat kan ook een invulformulier of een vragenlijst zijn. Soms vragen we ook nog een motivatiebrief.

In de eerste plaats gaan we na of je profiel overeenkomt met de vereiste criteria: heb je het juiste diploma, genoeg ervaring en de gevraagde competenties? Na de screening brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte van het resultaat.

Klaar om aan de slag te gaan? Ga ervoor!

wat kan ik verwachten van de selectie?

Elke selectie is anders. De procedure is immers afgestemd op de functie waarvoor je solliciteert. We testen alleen de kennis, competenties en vaardigheden die echt nodig zijn voor de job. Hieronder vind je de verschillende onderdelen waaruit een procedure kan bestaan.

Nadien kan je steeds feedback vragen over je resultaten. Dat kan je helpen bij toekomstige sollicitaties.

 

Benieuwd hoe je scoort op een persoonlijkheidstest of een abstracte, numerieke of verbale redeneertest?

 

probeer het uit