Welke reis heeft Poolstok er in 2018 opzitten?

Service: 
Nieuws
Termen: 
Algemeen

Welke reis heeft Poolstok er in 2018 opzitten?

2018 was het jaar waarin we definitief afscheid namen van Jobpunt Vlaanderen. Op 22 februari lieten we de oude naam achter ons en stelden we vol trots ons nieuwe merk voor: Poolstok. We maakten dit bekend op een event op een gepaste locatie/het Elisabeth Center naast de Zoo Antwerpen.

Ook naast de rebranding gebeurde er veel in onze organisatie, wat zich ook vertaalde in onze financiële cijfers (die opnieuw een positieve evolutie doormaakten). De omzet kende maar liefst een stijging van 16% tot 21 miljoen €. 40% van de totale omzet haalden we uit opdrachten rond organisatieontwikkeling, 32% is afkomstig van selecties. In totaal brachten we 2719 opdrachten tot een goed einde.

In 2018 keurde onze Raad van Bestuur de toetreding van 58 nieuwe vennoten goed. Poolstok biedt vandaag 15 verschillende dienstverleningen aan aan haar vennoten. We lanceerden 2 nieuwe producten: inclusief ondernemen en wetenschappelijke consultancy en evidece-based HR. Ook vernieuwden we onze contracten voor verloningsbeleid en outplacement.

Aan projecten geen gebrek: naast de rebranding startten we ook  met de voorbereiding van ons Centraal Business Platform en een vernieuwde website. Er werd gewerkt rond GDPR en we verdiepten ons in verschillende procesoptimalisaties (proces overheidsopdrachten, proces selectie, accountmanagement).

Het voorbije jaar breidden we ook het Poolstok-team uit. Zo werden er 2 nieuwe interne account consultants aangenomen: Sien en Anne. Ook Laura vervoegde ons team. Zij staat in voor de publicatieopdrachten. Jasmina versterkt tijdelijk ons team als junior stafmedewerker.

Binnen Poolstok was er ook plaats voor lachen en teambuilding. Zo vierden we onze naamsverandering, konden we (niet) ontsnappen uit een escape room, klonken we op de zomervakantie met een zomerdrink in onze eigen tuin, hadden we een gezellige Halloweenlunch op kantoor en dachten we strategisch na over de toekomst van Poolstok. In 2019 meer van dat!