Schrijf je in voor de tweede editie van de Poolstok Community: moeder, waarom testen wij?

Termen: 
Selectie

Poolstok community - Moeder, waarom testen wij?

Wat is het maar en waarom doen we het toch?
(5 november 2019 - KAAI 16 - Hasselt)

 

Back to basics: Poolstok gaat samen met jou terug naar de essentie van evidence based selecteren. Hoe onderscheid je de onzin van kwalitatieve selectietechnieken? Is er een plaats voor innovatie binnen het thema selectie? Maar vooral, hoe ga je hiermee in de praktijk aan de slag als niet-academicus?

Tijdens deze editie helpt professor dr. Bart Wille van Universiteit Gent je graag op weg. Poolstok stelt, samen met de Vigor Unit, haar roadmap voor met toegankelijke guidelines voor HR-professionals om bewezen methodieken te herkennen. Provincie Oost-Vlaanderen nam hun werving- en selectieproces onder de “evidence-based loep”. We vertellen jullie graag over hun traject naar een vernieuwd selectiemodel.

Verwacht je tenslotte aan een kritische blik op innovatieve selectietechnieken én waarom innovatie toch een stap in de goede richting is. Tinder gebruiken binnen selectie? Seriously!

Programma

13u00 - 13u35

Onthaal

 

13u35 - 13u40

Welkomstwoord (Vincent Van Malderen, algemeen directeur, Poolstok)

 

13u40 - 14u00

EBHR roadmap en guidelines (Vincent Van Malderen, algemeen directeur, Poolstok)

Poolstok wil garant staan voor een evidence-based aanbod en haar klanten en leveranciers bijstaan bij het nemen van evidence-based beslissingen. Is HR ziek? Nog al te vaak laten we ons leiden door ons buikgevoel, denkfouten, een gebrek aan betrouwbare en relevante evidentie, of gewoon 'bullshit'. Samen met The VIGOR Unit ontwikkelde Poolstok een kader met principes die ze samen met haar leveranciers en klanten wil hanteren om steeds de oplossingen met de hoogste kans op slagen te kunnen identificeren en succesvol te implementeren. Hoe kunnen we ons behoeden voor denkfouten, de data-analyse mythe doorprikken, valse claims ontmaskeren, of experten op de evidence-ladder onderscheiden?

 

14u00 - 14u40

Evidence-based werven en selecteren in de 21ste eeuw: Inzichten, uitdagingen en implementatie (Prof. dr. Bart Wille, Professor Bedrijfspsychologie en HRM, UGent)

Welke zijn de talenten of “skills” van morgen? Hoe kunnen we de “war for talent” combineren met een gedegen assessment of screening? Wat betekent het idee van “vloeibare loopbanen” voor het rekruteren en selecteren van personeel? In deze presentatie kijken we naar de betekenis van evidence-based selectie en rekrutering binnen de context van een hedendaags HR- en loopbanenbeleid.

 

14u40 - 15u00

Traject naar een vernieuwd selectiemodel (Cédric Velghe, managing director, The Vigor Unit in samenwerking met Poolstok)

Hoe zorg je ervoor dat je selectieproces effectief, efficiënt, fair, relevant en aantrekkelijk blijft? Tijd voor een kritische analyse en het uitwerken van een selectiemodel voor de toekomst, besloot Provincie Oost-Vlaanderen. Samen met Poolstok onderwierp Cédric Velghe (The VIGOR Unit) het selectieproces van de provincie aan een SWOT-analyse. Hoe kunnen we denkfouten in de selectiebeslissing vermijden? Welke tests zijn weinig relevant, betrouwbaar of valide voor de selectiecontext? Wat kan ons helpen om doorlooptijden te verkorten en een groot aantal kandidaten de baas te kunnen? Het antwoord op deze en andere vragen resulteerde in een advies richting een nieuw selectiemodel voor de Provincie Oost-Vlaanderen.

 

15u00 - 15u30

Pauze

 

15u30 - 15u50

Innovatieve selectietechnieken - een inleiding (Lieze Stassen, productverantwoordelijke, Poolstok)

Een ‘Talent Tinder’, een waardenfittool, een leiderschapsspel, een online assessment/development en een SJT dat innovatie(profielen) meet. Ons gamma met nieuwe methodieken biedt een meerwaarde ten opzichte van bestaande oplossingen op de markt. Maar is er wel plaats voor innovatie binnen het thema selectie? Zo ja, hoe pakken we dit aan? Naast een korte inleiding over deze innovatieve tools wordt met een kritische blik gekeken naar evidence-based (?) innovatie binnen selectie.

 

15u50 - 16u25

Pitch

Onze partners in innovatieve selectietechnieken stellen hun tool voor aan de hand van een pitch.

Probeer hier alvast de demotools van onze partners uit.

 

16u25 - 17u30

Netwerkmoment met receptie