Schrijf je in voor de Poolstok Community: een eigen-zinnige kijk op Leren & Ontwikkelen

Termen: 
Algemeen

Poolstok community - een eigen-zinnige kijk op Leren & Ontwikkelen

10 maart 2020 - Lamot Congres- en Erfgoedcentrum - Mechelen

 

Levenslang leren en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in elke organisatie die futureproof wil zijn. Digitalisering, transformaties allerhande, duurzame inzetbaarheid, loopbaanontwikkeling, leiderschapstrajecten, teammanagement, motivatie en betrokkenheid … het zijn thema’s waar learning & development een essentiële bijdrage aan levert. Werknemers willen zich graag ten volle kunnen ontplooien en verwachten dat de organisatie waarvoor ze zich engageren hen ondersteunt en begeleidt in hun ontwikkeling.

Tijdens de achtste editie van de Poolstok community laten we ons licht schijnen op leren en persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer. Dr. Pedro De Bruyckere, pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool en Universiteit Leiden, wijst ons op leermythes en geeft ons tips over wat wel werkt in organisaties.

Wat als we nu eens samen aan de slag gaan in plaats van een opleidingstraject op te leggen aan onze ploegbazen? Tim De Knyf, eerste schepen van Sint-Lievens-Houtem, brengt hun verhaal.

VRT geeft autonomie aan de medewerkers om hun eigen leertraject vorm te geven. Van een traditionele aanpak naar een nieuw LMS-systeem.

Programma

 

12u00 - 13u00

Onthaal met lunch

 

Honger naar kennis, leren doe je best met een volle maag?!

 

13u00 - 13u05

Welkomstwoord

Vincent Van Malderen, algemeen directeur, Poolstok

 

13u05 - 13u45

Leren in organisaties: mythes en wat wel kan werken

Dr. Pedro De Bruyckere, pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool en Universiteit Leiden

 

De voorbije decennia leerden we veel bij over hoe mensen leren, maar niet alles stroomde door naar de werkvloer. In deze keynote wordt feit van fictie gescheiden om het leren van iedereen te verbeteren.

 

13u45 - 14u15

Kompas

Poolstok i.s.m. Vigor Unit

Een kritische kijk op de verschillende types instrumenten, theorieën, modellen of benaderingen die in de praktijk worden gebruikt of op de markt worden aangeboden. Wat kunnen we leren van het wetenschappelijk onderzoek terzake?

14u15 - 14u35

Pauze

 

14u35 - 14u55
De nieuwe L&D-aanpak van VRT

Het training en development aanbod van VRT werd gekenmerkt door een grote waaier aan traditionele face-to-face trainingen en leermogelijkheden. Ondanks de vele inschrijvingen was het noodzakelijk om een nieuwe aanpak in het leven te roepen. Een op maat gemaakt, gestructureerd en gebruiksvriendelijk LMS-systeem was de oplossing.

14u55 - 15u05

TED talks

 

Deloitte en The Learning Hub helpen jullie verder bij het opzetten en implementeren van een learning- en developmentbeleid. Hun visie in een notendop.

 

15u05 - 15u25

Leiderschapstraject bij Sint-Lievens-Houtem

Tim De Knyf, eerste schepen Sint-Lievens-Houtem

 

Tim De Knyf, eerste schepen van Sint-Lievens-Houtem, bevoegd voor o.a. openbare werken, begraafplaatsen, gemeente-eigendommen en de technische dienst wou in plaats van een opleidingstraject op te leggen, graag samen met zijn team aan de slag gaan. Samen werd een leiderschapstraject uitgewerkt voor en door de ploegbazen. Een leiderschapstraject dat volledig paste bij de noden en de eigenheid van de gemeente.

 

15u25 - 15u45

TED talks

 

Onze partners met expertise in het ontwikkelen van gedragscompetenties en managementtechnieken belichten graag hun aanbod. Ons hebben ze alvast kunnen overtuigen, nu jullie nog. De pitches worden voorzien door PerCo, Skan Performance management, SD Worx Career Solutions (Revolv) en Knowledge On the Spot.

 

15u45 - 16u45

Netwerkmoment met receptie

 

Geniet nog van een hapje en een drankje om deze boeiende namiddag in stijl af te sluiten.
De perfecte gelegenheid om ons en onze dienstverleners beter te leren kennen.