Schrijf je in voor de Poolstok community: Coaching: do we (still) have a problem?

Termen: 
Coaching

Poolstok community - Coaching: do we (still) have a problem?

(18 mei 2021 - 13.30 tot 15.30 u - digitaal)

Frederik Anseel, Professor management aan de University of New South Wales, maakte in 2018 al de kritische vaststelling in zijn column in De Tijd: 'Coaching, we have a problem'. Drie jaar later stellen wij ons opnieuw de vraag: coaching: do we (still) have a problem? We breien een vervolg aan zijn opiniestuk en gaan tijdens onze elfde community dieper in op dit thema.

Dr. Tim Theeboom, kerndocent en onderzoeker bij het VU Center for Executive Coaching, licht zijn visie toe en deelt zijn inzichten. We stellen ook ons nieuwe kompas gefocust op coaching voor. Hierna laten we onze coaching partners aan het woord zodat zij hun aanpak vanuit de praktijk kunnen toelichten.

Ik schrijf me in!*

*Deelname aan de Poolstok community is gratis.

Programma

13.30 - 13.35u
Welkomstwoord

Vincent Van Malderen, algemeen directeur, Poolstok

13.35 - 14.20 u
Coaching: succesfactoren en effectiviteit

dr. Tim Theeboom, kerndocent en onderzoeker bij het VU Center for Executive Coaching

Coaching kent een groei aan populariteit en wordt steeds vaker ingezet in organisaties, in allerlei vormen. Maar wat is nu de effectiviteit van coaching en onder welke voorwaarden wordt een coaching traject een succes? Wat vertelt wetenschappelijk onderzoek en waar kan toekomstig onderzoek op focussen? Dr. Tim Theeboom promoveerde in 2016 met zijn doctoraatsonderzoek naar de effectiviteit van coaching binnen organisaties en is de geknipte persoon om ons van antwoorden te voorzien.

14.20 - 14.30 u
Voorstelling kompas coaching

Vincent Van Malderen, algemeen directeur, Poolstok

We stellen ons gloednieuwe evidence-based kompas voor waarbij we de meest frequent ingezette modellen, methodieken en tools onder de Poolstok-loep nemen.

14.30 - 15.10 u
In dialoog over pseudowetenschap en alternatieven

Vincent Van Malderen en dr. Tim Theeboom

Vincent Van Malderen en dr. Tim Theeboom gaan met elkaar in gesprek. Ze vertrekken vanuit prikkelende stellingen en oneliners over coaching.
Voor deze dialoog nodigen we de deelnemers van de webinar graag uit om vragen omtrent coaching in het inschrijvingsformulier te noteren. Vragen zullen gebundeld en meegenomen worden in de vorm van stellingen.

 

15.10 – 15.30 u
Coaching in de praktijk

Volg één van de sessies waarin onze partners via een case de vele vormen en doestellingen van coaching illustreren.