Schrijf je in voor de Poolstok community: Arbeidsmarktstratego

Service: 
Nieuws

Arbeidsmarktstratego

De war on talent win je niet, maar welke veldslagen wel?

28 juni 2022 - 14.00 - 16.00 u - digitaal

Toegegeven, onze titel was lichtjes misleidend. Een eenvoudige oplossing om personeel aan te trekken is er niet. Maar nu we toch je aandacht hebben: ervaar jij ook moeilijkheden om de juiste kandidaten aan te trekken en te behouden? Heb je het gevoel dat het een strijd is waarbij je als organisatie probeert als laatste overeind te blijven en het zo gewilde talent binnen te halen? Tijdens de Poolstok community gaan we dieper in op de krapte op de arbeidsmarkt en de uitdagingen die er zijn om kwalitatieve kandidaten te laten instromen.

Keynote speaker prof. dr. Stijn Baert (UGent) heeft zich als arbeidseconoom verdiept in de (evoluties op de) arbeidsmarkt en is daarom de ideale persoon om je mee te nemen in de uitdagingen en kansen die de war on talent biedt. Een praktijkcase uit stad Brugge en omstreken is het onderwerp van het aansluitende panelgesprek met Stijn Baert, Colin Beheydt (Stad Brugge) en Vincent Van Malderen (Poolstok). Samen werpen ze hun licht op de context en problematiek, mogelijke oorzaken en oplossingen.

Praktisch:

  • De community wordt opgenomen. Na afloop ontvang je de opname en presentaties.
  • Deelname aan de Poolstok community is gratis, maar inschrijven is verplicht. Doe dat vóór donderdag 23 juni.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Programma

14.00 - 14.10 u - Welkomstwoord
Vincent Van Malderen, algemeen directeur (Poolstok)

14.10 - 15.00 u - Keynote door prof. dr. Stijn Baert (UGent)
Wat is krapte op de arbeidsmarkt, waar is het probleem het grootst en welke oplossingen zijn er mogelijk? Hoe kunnen we dit alles zien binnen de publieke sector?

15.00 - 16.00 u - Panelgesprek praktijkcase Stad Brugge
Knelpunten en krapte op de arbeidsmarkt aanpakken door samen met enkele andere steden en gemeenten uit de regio gezamelijk aan te werven, een gemeenschappelijke employer brand op te zetten ...

  • Colin Beheydt, algemeen directeur (Brugge)
  • Prof. dr. Stijn Baert (UGent)
  • Vincent Van Malderen, algemeen directeur (Poolstok)

16.00 u - Einde