Schrijf je nu in voor de Poolstok community: Moeder, waarom testen wij?

Termen: 
Selectie

Poolstok community - Moeder, waarom testen wij?
Wat is het maar en waarom doen we het toch?
(13 juni 2019 - ARhus Roeselare)

Back to basics: Poolstok gaat samen met jou terug naar de essentie van evidence based selecteren. Hoe onderscheid je de onzin van kwalitatieve selectietechnieken? Is er een plaats voor innovatie binnen het thema selectie? Maar vooral, hoe ga je hiermee in de praktijk aan de slag als niet-academicus?

Tijdens de zesde editie van onze Poolstok Community helpt professor Eva Derous van Universiteit Gent je graag op weg. Poolstok stelt, samen met de Vigor Unit, haar roadmap voor met toegankelijke guidelines voor HR-professionals om bewezen methodieken te herkennen. Provincie Oost-Vlaanderen nam hun werving -en selectieproces onder de “evidence-based loep”. Inge Dellaert, directeur personeel, vertelt je over hun traject naar een vernieuwd selectiemodel.

Verwacht je tenslotte aan een kritische blik op innovatieve selectietechnieken én waarom innovatie toch een stap in de goede richting is. Tinder gebruiken binnen selectie? Seriously!

Programma

13u00 - 13u35

Onthaal

13u35 - 13u40

Welkomstwoord

Vincent Van Malderen, algemeen directeur, Poolstok

13u40 - 14u00

EBHR roadmap en guidelines

Vincent Van Malderen, algemeen directeur, Poolstok

Poolstok wil garant staan voor een evidence-based aanbod en haar klanten en leveranciers bijstaan bij het nemen van evidence-based beslissingen. Is HR ziek? Nog al te vaak laten we ons leiden door ons buikgevoel, denkfouten, een gebrek aan betrouwbare en relevante evidentie, of gewoon 'bullshit'. Samen met The VIGOR Unit ontwikkelde Poolstok een kader met principes die ze samen met haar leveranciers en klanten wil hanteren om steeds de oplossingen met de hoogste kans op slagen te kunnen identificeren en succesvol te implementeren. Hoe kunnen we ons behoeden voor denkfouten, de data-analyse mythe doorprikken, valse claims ontmaskeren, of experten op de evidence-ladder onderscheiden?

 

14u00 - 14u40

Evidence-based werven en selecteren: Over ‘street credibility’ en ‘scientific validity’

Professor Dr. Eva Derous, UGent

Personeel is goud waard, niet alleen in tijden van arbeidsmarkt schaarste. Maar hoe pak je werving en selectie aan? MBTI of SJT, assessment center of intelligentietest – waar denken HR medewerkers in Vlaanderen dat de klepel hangt? En waar hangt de klepel volgens academici? Verstaan ze elkaar of spreken ze een andere taal? Eva Derous doet onderzoek naar werving- en selectiepraktijken en bevraagt regelmatig opvattingen en meningen die leven over werving- en selectiepraktijken onder praktijkmensen en academici. Tijdens haar keynote legt ze een aantal stellingen en de hoofdlijnen van haar bevindingen voor.

14u40 - 15u00

Traject naar een vernieuwd selectiemodel
Cédric Velghe, managing director, The Vigor Unit & Inge Dellaert, directeur Personeel, Provincie Oost-Vlaanderen

Hoe zorg je ervoor dat je selectieproces effectief, efficiënt, fair, relevant en aantrekkelijk blijft? Tijd voor een kritische analyse en het uitwerken van een selectiemodel voor de toekomst, besloot Inge Dellaert, directeur Personeel van de Provincie Oost-Vlaanderen. Samen met Poolstok onderwierp Cédric Velghe (The VIGOR Unit) het selectieproces van de provincie aan een SWOT-analyse. Hoe kunnen we denkfouten in de selectiebeslissing vermijden? Welke tests zijn weinig relevant, betrouwbaar of valide voor de selectiecontext? Wat kan ons helpen om doorlooptijden te verkorten en een groot aantal kandidaten de baas te kunnen? Het antwoord op deze en andere vragen resulteerde in een advies richting een nieuw selectiemodel voor de Provincie Oost-Vlaanderen.

15u00 - 15u30

Pauze - ARhus Café

15u30 - 15u50

Innovatieve selectietechnieken - een inleiding
Lieze Stassen, productverantwoordelijke, Poolstok

Een ‘Talent Tinder’, een waardenfittool, een leiderschapsspel, een online assessment/development en een SJT dat innovatie(profielen) meet. Ons gamma met nieuwe methodieken biedt een meerwaarde ten opzichte van bestaande oplossingen op de markt. Maar is er wel plaats voor innovatie binnen het thema selectie? Zo ja, hoe pakken we dit aan? Naast een korte inleiding over deze innovatieve tools wordt met een kritische blik gekeken naar evidence-based (?) innovatie binnen selectie.

15u50 - 16u35

Pitch & debat

Onze partners in innovatieve selectietechnieken stellen hun tool voor aan de hand van een pitch, hierna wordt er dieper ingegaan op deze technieken in de vorm van een debat. Het debat wordt geleid door Professor Dr. Eva Derous.
Probeer hier alvast de demotools van onze partners uit.

16u35 - 17u35

Netwerkmoment met receptie

De tapas #VANRSL. Een plankje vol lokale hapjes. Heerlijke charcuterie, kaas, nootjes… om te delen. Dé gezelligheidsstarter! En wist je dat noten goed zijn voor je brein?