Schrijf je nu in voor de Poolstok community: Effectief? Het zal welzijn.

Termen: 
Welzijn

Poolstok community - Effectief? Het zal welzijn.(13 oktober 2020 - 14.00 tot 15.30 u.)

Meer dan ooit hechten we belang aan welzijn op het werk. Medewerkers die zich goed in hun vel voelen, zijn een troef voor iedere werkgever. Inzetten op de gezondheid en het welzijn van je werknemers speelt dan ook een belangrijke rol binnen iedere organisatie.

Waarom wachten om dit aan te pakken binnen jouw organisatie? Wat kan er gedaan worden voor het welzijn van de werknemers? Tijdens de negende en eerste digitale editie van de Poolstok community laten we dan ook ons licht schijnen op dit domein.

Dr. Daantje Derks-Theunissen, professor Work & Organizational Psychology, vertelt ons over de wetenschappelijke evidentie rond welzijn. Welke mythes bestaan er en wat werkt wel? Dr. Derks geeft tenslotte tips over hoe je zelf aan de slag kan met welzijn binnen je organisatie. Nadien licht Cédric Velghe (The VIGOR Unit) ons gloednieuwe evidence-based kompas rond welzijn toe.

Ik schrijf me in*

*Deelname aan de Poolstok Community is gratis.

Programma

14.00 - 14.05 u.
Welkomstwoord

Vincent Van Malderen, algemeen directeur, Poolstok

14.05 - 14.45 u.
Proactief vitaliteitsmanagement

dr. Daantje Derks-Theunissen - Associate Professor Erasmus School of Social and Behavioural Sciences Department of Psychology, Education & Child Studies/ Work and Organizational Psychology

In deze presentatie deel ik de nieuwste inzichten over welzijn en prestatie op het werk. Wat zijn de bouwstenen van een positief en constructief personeelsbeleid? We belichten goed werkgeverschap waarin het welzijn van de werknemer centraal staat. Hoe kunt u de juiste werkomstandigheden creëren die ervoor zorgen dat werknemers met plezier aan het werk gaan en duurzaam inzetbaar blijven tot aan hun pensioen. In plaats van te proberen om het ziekteverzuim in te perken, kijken we naar de ingrediënten die werknemers nodig hebben om te floreren in het werk. Naast theoretische inzichten, zal ik ook een aantal praktijkcases de revue laten passeren zodat u wellicht geïnspireerd raakt om ook in uw organisatie de werkomgeving te optimaliseren.

14.45 - 15.15 u.
Het welzijnskompas

Cédric Velghe, The VIGOR Unit

Een kritische kijk op de verschillende types instrumenten, theorieën, modellen of benaderingen die in de praktijk worden gebruikt of op de markt worden aangeboden. Wat kunnen we leren van het wetenschappelijk onderzoek terzake?