Kom alles te weten over (vermeende) GENERATIEVERSCHILLEN op het werk

Service: 
Nieuws
Termen: 
Algemeen

Kom alles te weten over (vermeende) GENERATIEVERSCHILLEN op het werk

“Generatie burn-out, de millennials die #nevernotworking zijn” schrijft De Morgen op 22 maart 2019. Googel op “generatie” en je botst steevast op aansprekende, bevestigende en stereotyperende artikels van je favoriete krant die een bepaalde generatie in een op dat moment populair hokje onderbrengen. De huidige generatie zou de meest progressieve generatie ooit zijn, nog meer dan de millennials. Deze laatste worden ook wel “generation Y”, “generation me” of “digital natives” genoemd. En ze schijnen lui te zijn. En ze zien de toekomst somber in. Hierdoor zouden we hen anders moeten rekruteren, selecteren en behandelen in een werkcontext. De progressiefste en nieuwe generatie jongeren is dan weer “bewust”, “ongrijpbaar” en heet “generation Z” (met de “Z” van zappen), of de “Pokémon-generatie”. Tenslotte hebben we nog de “babyboomers” of ook wel de “lego-generatie” genoemd. En dan zijn we “generation X” nog vergeten.

Van waar komen deze claims en waarom herken je jezelf ook in één van deze generatie-buzzwords? In welke mate zijn ze correct? Wat zegt de wetenschap? Hebben ze effectief andere werkwaarden en volstaat een aanpak op maat van iedere generatie? Is het echt zo eenvoudig?

Poolstok-medewerker Lieze Stassen onderzocht dit samen met prof. dr. Frederik Anseel en prof. dr. Katia Levecque. Haar conclusie lees je hier.