Het organiseren van digitaal leren

Service: 
Dienstverlening

We zullen voor een tijdje afscheid moeten nemen van het klassikaal leren, maar dit hoeft geen einde te betekenen aan het leerproces van jouw werknemers en organisatie. Trainers, L&D-experten en anderen zijn de laatste weken aan de slag gegaan om, waar mogelijk, hun expertise op een digitale manier aan te bieden. Het online alternatief (webinars, online workshops, e-learnings,…) is in vele gevallen een valabele optie, maar blijf kritisch. Bepaal op voorhand de leerdoelstellingen en onderzoek of deze ook via de online weg kunnen behaald worden. De klassikale werkvormen omzetten naar een digitale variant kan werken indien de methodiek aansluit bij de leerdoelstelling. Is dat niet het geval? Bekijk dan of uitstel een betere piste is. Blijf ook van het leren een sociale ervaring maken en ga actief aan de slag met de output van de trainingen door verdere feedback en begeleidingen te voorzien. 

Onze dienstverleners

De Poolstok dienstverleners zijn niet blijven stilstaan en vormden massaal hun aanbod om zodat we onze klanten kunnen blijven voorzien van kwalitatieve trainingen. Het overgrote deel van de trainingen worden aangeboden aan de hand van online alternatieven, zoals webinars en digitale workshops. Dit met respect voor de kwaliteit van het traject en een realistische kijk op het behalen van de leerdoelstellingen. Hier komt het overzicht.

Perco

Perco bekijkt voor de remote mogelijkheden voor alle producten en diensten in hun aanbod, maar kwaliteit van de opleiding is hun belangrijkste prioriteit. Evidence based staat centraal en het digitale alternatief mag niet inboeten aan kwaliteit.

Een aantal opleidingen (bv. de eerste 21 dagen van leidinggeven, een aantal certificatietrainingen,…) worden digitaal aangeboden a.d.h.v. Microsoft Teams. Individuele trainingen gaan online door mits de context en doelstellingen van het traject zich hiertoe lenen. De visie van PerCo is hierbij dat het abrupt stilleggen van een ontwikkelingsproces voor 2 a 3 maanden niet in het belang van de trainee is. Er is ook reeds een volledig digitaal online aanbod omtrent 'leiddinggeven op afstand'. De essentie van deze workshop in 3 kernvragen:

  • Hoe geef ik leiding aan medewerkers als ik niet fysiek aanwezig ben?
  • Hoe kan ik duidelijke verwachtingen stellen, prettig samenwerken en werkvoortgang opvolgen?
  • Hoe zorg ik als leidinggevende voor het bewaken van het welzijn van mijn team van op afstand?

Knowledge On the Spot

KOS biedt het overgrote deel van haar trainingen aan via online alternatieven, zoals webinars en digitale workshops. Een aantal voorbeelden van hun trainingen: draagvlak creëren, overtuigen, leidinggeven (op afstand),…

SD Worx staffing solutions – Revolv

Revolv beschikt over tal van opleidingen die reeds via een combinatie van e-learnings en webinars aangeboden worden. De werkwijze is telkens:

1.            Online voortraject met begeleiding in Curatr

2.            Webinar van halve dag – (of twee halve dagen in specifieke gevallen)

3.            Online verdieping met begeleiding in Curatr

Thema's gaan van 'creative problem solving & design thinking' tot 'leiden van verandering' en van 'projectmanagement' tot 'leidinggeven op afstand'.

SKAN performance management

SKAN heeft een workshop methode uitgewerkt rond 'uitdagingen tackelen op afstand en (team)resultaten behalen' (via Zoom). Daarmee willen ze individuele medewerkers of teamleden met een gedeelde uitdaging via het Zoom uitwisselingsplatform samen brengen om als groep creatief naar oplossingen & resultaten toe te werken. Het oplossingsgericht proces en de remote tool worden volledig begeleid door de SKAN trainer/coach. De deelnemers focussen zich enkel op de gedeelde uitdaging, probleem of discussiepunt (bv. leidinggeven op afstand). Zowel het proces als de conclusies en volgende stappen worden tijdens de workshop gevisualiseerd. De visuele output wordt na afloop van de workshop aan de deelnemers bezorgd als aanzet tot actie.

The Learning Hub

The Learning Hub is een officiële verdeler van het e-learning platform Goodhabitz. Op het Goodhabitzplatform staan ruim 100 e-learnings en komen er maandelijks opleidingen bij. Naast dit platform heeft The Learning Hub ook een aantal workshops, interactieve opleidingen en webinars, die kort en bondig inspelen op de nieuwe manier van werken.

  • Microsoft Teams - Diverse workshops, webinars en online modules
  • Werken op afstand - Diverse workshops en online modules
  • Persoonlijke effectiviteit en leiderschap - Diverse workshops en online modules

Deloitte

De dienstverlening van Deloitte blijft garant. Je kan deze terugvinden op hun website.

Learning & development: zorgsector

VZW VORM

VZW VORM heeft een uitgebreid e-learning aanbod dat gemakkelijk via hun website te raadplegen valt. In totaliteit zijn het een 50-tal modules met een mix van gedragscompetenties en zorg technische vaardigheden. Het gaat om kwalitatieve modules, waarbij de organisatie of deelnemers attesten kunnen bekomen waarmee hij/zij kan bewijzen voldaan te hebben aan de vormingsverplichtingen die geldt voor de sector. Dit wordt aanvaard door de Vlaamse Gemeenschap en is bevestigd door het Agentschap Zorg en Gezondheid.

VZW Anker

VZW Anker maakt de overstap van vormingstrajecten naar begeleidingstrajecten, waar zij aanwezig zijn op de werkvloer en daar de medewerkers ondersteunen/coachen/opleiden.  Er zijn ook een aantal concrete tips uitgewerkt om het welzijn op de werkvloer te bevorderen. Dit verspreiden ze gratis via posters, filmpjes.

Faresa

Naast de opleidingen rond leiderschap, die via Zoom kunnen gegeven worden, heeft Faresa ook twee webinars ontwikkeld:

  • Webinar Work Life Balance (40’): Hoe kan je nu een gezonde work life balance installeren die zowel voor jou als je gezin werkbaar en aangenaam aanvoelt? In deze webinar worden vijf tips besproken die je hiermee kunnen helpen.
  • Stress in Corona-tijd (40'): hoe omgaan met gevoelens van angst, onzekerheid en onveiligheid.

Wil je meer informatie over deze dienstverleners? Of heb je al concrete interesse in het aanbod? Neem dan zeker contact met ons op!