Critical Thinking

Service: 
Dienstverlening
Termen: 
Testlicenties
Critical Thinking is het vermogen om een situatie vanuit meerdere perspectieven te bekijken, onderscheid te kunnen maken tussen enerzijds feiten en anderzijds meningen, gevoelens en vooroordelen, en op basis hiervan de juiste beslissingen te nemen. (Een artikel door Pearson)

De wereld waarin wij leven is in snelvaart aan het veranderen. Deze veranderingen vragen om nieuwe skills. Steeds vaker wordt 'Critical Thinking' aangemerkt als dé nummer 1 vaardigheid van deze eeuw. Maar wat maakt het zo belangrijk?

Sterke Critical Thinkers blijken de vaardigheden uit in dit figuur ook in hoge mate te hebben ontwikkeld. Wanneer u weet wat iemands niveau is op het gebied van Critical Thinking, zegt dit (naast het feit dat ze in staat zijn de beste beslissingen te nemen) ook iets over hoe goed ze zijn op strategisch en creatief vlak, in het verwerken en analyseren van informatie en in het oplossen van problemen.
Stuk voor stuk vaardigheden die steeds belangrijker blijken binnen de huidige arbeidsmarkt. Dat maakt het meten van het niveau van Critical Thinking een belangrijke voorspeller van werkprestaties. Meer informatie over de voorspellende waarde van Critical Thinking vindt u in de pointdrive. 

Klik hier voor de pointdrive.

Naast de mogelijkheid om het huidige niveau van Critical Thinking in kaart te brengen met de Watson Glaser III, is de vaardigheid ook ontwikkelbaar. Zelfs bij mensen die de vaardigheid al goed beheersen, kan deze doormiddel van een training nog verder verbeteren.
Door uw team handvatten te bieden om deze vaardigheid optimaal te ontwikkelen kan de besluitvorming binnen het team naar een hoger niveau gebracht worden. 
Meer informatie over Critical Thinking als ontwikkelbare vaardigheid vindt u ook in de pointdrive.

Samengevat:

Het in kaart brengen van, en investeren in, het niveau van Critical Thinking zowel bij nieuwe kandidaten als onder huidig personeel kan veel voordelen bieden voor de organisatie.
Wilt u:

1.    Critical Thinking gaan meten in het selectieproces en heeft u interesse in de voorspellende waarde ervan?

2.    Vindt u Critical Thinking een interessante vaardigheid en wilt u uw mensen handvatten bieden om zich hierin te ontwikkelen?

3.    Denkt u dat de kwaliteit van de besluitvorming binnen uw  team of organisatie naar een hoger niveau gebracht kan worden? 

Met de Watson Glaser III kan het niveau van Critical Thinking worden gemeten. Daarnaast geeft Pearson Talentlens bedrijfsspecifieke trainingen om 'Critical Thinking' (verder) te ontwikkelen. 
Om eerst rustig kennis te maken met de wondere wereld van Critical Thinking, geeft Pearson Talentlens de workshop 'Critical Thinking, de belangrijkste 21st Century Skill'.
In twee uur tijd maakt u kennis met het concept en gaat u vooral zelf, en met elkaar oefenen, met de materie. Om de vaardigheid vervolgens echt verder te ontwikkelen biedt Pearson Talentlens een meer uitgebreide, eendaagse training aan. Wilt u deze test zelf eens maken? Neem dan contact op met Nina van Pearson TalentLens via nina.kelder@pearson.com voor een gratis log in.