20 jaar Poolstok: de sprong van een selectiecentrum naar volwaardige Personeel & Organisatie-partner

Service: 
Nieuws
Termen: 
Algemeen

20 jaar geleden werd het Vlaams Selectiecentrum voor het Overheidspersoneel boven de doopvont gehouden. Een millenniumbaby die intussen stevig op zijn benen staat. Jobpunt, dat ooit startte met de rekrutering en selectie van overheidspersoneel, vervelde intussen tot Poolstok, hét expertisecentrum voor een brede P&O-dienstverlening.

Juni 2000. Zeven partners (De Vlaamse gemeenschap/het Vlaams gewest, stad Leuven, stad Antwerpen, stad Gent, gemeente Wichelen, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en de Dienst voor de Scheepvaart) richtten samen een coöperatieve vennootschap op met een duidelijke missie: inzetten op klant- én sollicitantvriendelijke aanwervingsprocedures en Vlaamse overheidsdiensten promoten als moderne en professionele werkgevers.

Maar daar bleef het niet bij. Met de introductie van andere P&O-diensten werd verder ingespeeld op de veranderende behoeften van een groeiend aantal klanten. Zo kwamen onder meer organisatieontwikkeling, performance management, coaching, verloningsbeleid en strategische communicatie mee op het dienstverleningsmenu te staan. Een smakelijke staalkaart.

De grootste ommezwaai kwam er in 2014, toen de nauwe samenwerking tussen Jobpunt en de Vlaamse overheid een einde kende. Met drie nieuwe meerderheidsaandeelhouders (VVSG, CEVI en CIPAL), een nieuwe Raad van Bestuur en een geolied team maakte Jobpunt een doorstart. In 2016 werd huidig algemeen directeur Vincent Van Malderen met open armen verwelkomd.

Met een steeds evoluerende focus, dekte de naam Jobpunt niet langer de lading in haar volle breedte. In 2018 nam een giraf op een ijsberg het logo over… logisch toch? Geen dier met een betere kijk op de zaken, en zo mikt Poolstok hoger voor personeel én organisatie. Geen dier dat hiervoor verder zijn nek uitsteekt.

En dat doet het met veel zwier, inzet en creativiteit. Met een netwerk van meer dan 70 ervaren private partners in 15 uiteenlopende domeinen van P&O bedient Poolstok ondertussen maar liefst 500 klanten in de Vlaamse publieke en para-publieke sector. Met een duidelijke kwaliteitsvisie vindt Poolstok een antwoord op ieder personeels- of organisatievraagstuk !

Luc Martens (voorzitter) en Vincent Van Malderen (algemeen directeur), namens het ganse team en de Raad van Bestuur

20 jaar hoger springen voor P&O! Bekijk de ijsberg met meer info.