outplacement

begeleiding bij ontslag

Soms dwingt een reorganisatie je tot het ontslaan van werknemers of wil je om andere redenen een einde maken aan de samenwerking met een medewerker. Outplacement biedt je de mogelijkheid om die medewerker te begeleiden naar een nieuwe functie.

Via Poolstok kan je de medewerker laten begeleiden naar een nieuwe job die bij zijn of haar talenten past en aan zijn of haar verwachtingen beantwoordt. Dat kan zowel individueel als in groep. Het traject bestaat uit theoretische begeleiding en concrete praktijkoefeningen. Afhankelijk van de persoonlijke sterktes en zwaktes komen verschillende modules aan bod.

De begeleider heeft de taak om de inzetbaarheid van de deelnemer te verhogen. Door een grotere professionele kennis en sollicitatietraining kan de deelnemer beter aan de zoektocht naar een andere job beginnen.

De toetssteen van een succesvol begeleidingstraject is uiteraard het vinden van een nieuwe job, maar er is ook aandacht voor onder meer de verwerking van het ontslag.

Je kan bij ons ook terecht voor advies naar aanleiding van de gevolgen van het eenheidsstatuut. We bieden je een antwoord op vragen over outplacement bij het ontslag van contractuele werknemers en stellen je een aanbod op maat voor.

 

raamcontracten

Risesmart, SBS Skill BuilderS, Ucare