arbeidsmarktcommunicatie

sterke communicatie met potentiële kandidaten

Zijn jouw personeelsadvertenties wervend genoeg? Trek jij mogelijke sollicitanten onmiddellijk over de streep? Succesvol aanwerven en selecteren begint bij een sterke communicatie met potentiële kandidaten.

Poolstok heeft een duidelijke visie op arbeidsmarktcommunicatie en ondersteunt je op verschillende manieren bij de planning en uitvoering ervan.

Via Poolstok:

  • beheer je jouw vacatures én sollicitatieprocedures op ons jobplatform www.poolstok.be, het unieke loket op de arbeidsmarkt voor werken en solliciteren bij overheidsorganisaties in Vlaanderen
  • krijg je advies op maat voor je personeelsadvertenties. We stellen een mediamix samen, (her)schrijven je teksten en zorgen voor een sprekende lay-out
  • werk je aan de positieve beeldvorming van je organisatie als werkgever
  • bereik je ook specifieke doelgroepen

 

www.poolstok.be 

Onze website is dé referentie op de arbeidsmarkt voor werken en solliciteren bij overheidsorganisaties in Vlaanderen. Via deze unieke toegangspoort vinden potentiële kandidaten vacatures op maat, sollicitatietips, informatie over de selectieprocedures en alles wat ze moeten weten over de verschillende werkgevers. Online solliciteren was bovendien nog nooit zo eenvoudig. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees het hier.

 

personeelsadvertenties

In functie van je vacature, je doelgroep en je budget krijg je advies over de optimale mediamix bij de bekendmaking van je vacatures.

We maken je advertenties aantrekkelijk door wervende teksten en een sprekende lay-out, met aandacht voor je eigen huisstijl.

Bovendien profiteer je van de meest voordelige mediatarieven en -voorwaarden op de markt, zowel in print als online.

We bezorgen je graag een voorstel op maat. De publicatie van een vacature of een andere communicatieopdracht betekent niet dat je ook voor de selectieprocedure moet samenwerken met Poolstok.

 

werkgeversimago

sterke campagnes

We helpen je bij de opmaak van een langetermijnplan om het imago van aantrekkelijke werkgever op te bouwen. Je kan bij ons terecht voor sterke campagnes. We creëren een herkenbaar concept voor je rekruteringscommunicatie en selecteren en produceren de juiste instrumenten. Dat gaat van personeelsadvertenties, websites, video, beursstands, flyers, of gadgets tot sollicitatieformulieren.

het imago van 'de overheid'

Poolstok maakt zelf ook werk van de bekendmaking en het imago van de Vlaamse overheidsorganisaties als aantrekkelijke werkgever. Dat doen we via onze website, via print- en online advertenties, door deelname aan jobbeurzen, op sociale media,...  

De Vlaamse openbare organisaties krijgen een gezicht via onze communicatie, onder andere door de blogs van medewerkers. We geven werkzoekenden een blik achter de schermen van de vele interessante functies en werkgevers, en maken hen zo warm voor een job in de overheidssector. Elke vacature op onze website linkt naar blogverhalen van mensen met dezelfde functie of mensen uit dezelfde organisatie. 

 

specifieke doelgroepen bereiken

Net zoals we vakmedia gebruiken om specialisten te bereiken, schakelen we specifieke communicatiekanalen in om kansengroepen aan te spreken. Personen met een migratieachtergrond en werkzoekenden met een arbeidshandicap worden immers vaak niet bereikt via de klassieke rekruteringskanalen, maar hebben hun eigen fora en (online) ontmoetingsplaatsen.

  • Wekelijks sturen we nieuwe vacatures op www.poolstok.be naar een lijst met belangenorganisaties van de kansengroepen. De vacatures komen zo terecht bij organisaties voor mensen met een handicap, arbeidstrajectbegeleidingsdiensten (GTB), centra voor beroepsopleiding (CBO), allochtonenorganisaties, integratiediensten enz.
  • De externe vacatures op onze website kunnen bovendien gratis worden doorgeplaatst naar kifkif.be. Kif Kif is een interculturele beweging die strijdt voor gelijkheid en tegen racisme.
  • We werken ook actief aan sensibilisering bij onze vennoten. Voor elke vacature die gepubliceerd wordt op onze site, wordt de vraag gesteld of ze geschikt is voor mensen met een arbeidshandicap.

 

raamcontract

Impuls bvba/Empuls bvba

“Onze communicatie integreren met de procesbegeleiding van Poolstok blijkt een onbetaalbaar voordeel.”
Peter Vanaken
Secretaris bij OCMW Hasselt
"Deze professionele aanpak zorgt voor een grotere instroom van geschikte profielen, vaak van een zeer hoog niveau."
Luc Kupers
Secretaris bij OCMW Gent