onthaalmedewerker bij M - Museum Leuven

Mijn verhaal bij M – Museum Leuven begint in september 2013. Toen kreeg ik de kans er als jobstudent aan de slag te gaan. Deze aangename ervaring heeft me overtuigd om mijn verblijf in M te verlengen. In oktober 2014 gaf een vervangingscontract me deze mogelijkheid. Als onthaalmedewerker zorg ik dat elke bezoeker een warm, persoonlijk, vlot en correct onthaal krijgt. Ticketverkoop, informatieverstrekking en het opvolgen van reservaties maken deel uit van mijn dagelijks takenpakket. Ik ben ook verantwoordelijk voor het onderhouden van de bookshop en een heleboel andere opdrachten.

Van museumdiehard tot toevallige passant

Bij elk aspect van mijn job speelt de interactie met bezoekers een belangrijke rol. Dat is meteen het leuke aan deze functie. Dagelijks kom ik in contact met een erg gevarieerd publiek. Van de ‘museumdiehards’ die M door en door kennen tot toeristen die wel een bijkomend woordje uitleg kunnen gebruiken. Een ander pluspunt is de aantrekkelijke werkomgeving. Dan heb ik het niet alleen over het indrukwekkende, strakke museumgebouw maar ook over een warm team van collega’s met een gemeenschappelijke culturele interesse. We hebben allemaal eenzelfde doel: zoveel mogelijk tevreden bezoekers over de vloer krijgen en hen een zo aangenaam mogelijke culturele ervaring bezorgen.