het verhaal van Cindy

6 weken stage bij Jobpunt Vlaanderen

In het kader van mijn master Bedrijfscommunicatie aan de KU Leuven liep ik stage bij Jobpunt Vlaanderen. 6 weken lang mocht ik de stafmedewerker bijstaan op vlak van communicatie. Ik werd er zeer hartelijk ontvangen en voelde me meteen op mijn gemak.

In de korte periode dat ik deel mocht uitmaken van deze veelzijdige organisatie heb ik de publieke sector beter leren kennen; gaandeweg leerde ik meer over personeels- en organisatiebeleid bij lokale publieke overheidsorganisaties en de dienstverlening van Jobpunt Vlaanderen. En dat dat P&O-gebied heel divers kan zijn, werd me met de dag duidelijker. Jobpunt Vlaanderen ondersteunt overheidsorganisaties bij al hun P&O-uitdagingen, en dat van A tot Z. Zij bieden dan ook een breed aanbod aan dienstverlening.

Gedurende de eerste week had ik al meteen de kans om een congres bij te wonen. Met de partnerorganisatie VVSG deelden we een gezamenlijke stand. Ik werd meteen ondergedompeld in de boeiende wereld van P&O bij overheidsorganisaties. Ik kreeg een divers takenpakket voorgeschoteld waarin ik de kennis uit mijn opleiding kon toepassen. Dat takenpakket bestond uit: optimalisatie van de website www.jobpunt.be op het gebied van content, beheer en monitoring van hun sociale media: Twitter en Facebook, vacatureberichten in de kijker plaatsen, mails en nieuwsbrieven uitsturen naar vennoten, het opmaken van een communicatiekalender, folders en brochures, het jaarverslag, etc.

Werken bij een overheidsorganisatie is uitdagend. Jobpunt Vlaanderen slaat een brug tussen werkzoekenden en (lokale) overheidsorganisaties. Dat maakt van Jobpunt Vlaanderen ook een unieke speler op de markt. Het was een enorm leuke ervaring om deel te mogen uitmaken van het enthousiaste team van Jobpunt Vlaanderen. Ik kon bovendien rekenen op een prima begeleiding door de stafmedewerker. Ze stond me steeds bij met raad en daad. Bedankt!